Administrație

Spitalul Aiud va trece în categoria unităților de suport CoVid

Spitalul municipal din Aiud va trece în categoria unităților medicale de suport CoVid, urmând ca aici să fie alocate 200 de paturi pentru cazurile medii de infectare cu CoVid-19 și 20 de paturi pentru Terapie Intensivă, a declarat miercuri, la Alba Iulia, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Prin ordin de ministru se va trece Spitalul Aiud în rândul spitalelor de suport CoVid. Acolo vom avea până în 200 de paturi pentru patologie medie și 20 de paturi pentru Terapie Intensivă. În continuare, până se va operaționaliza Terapia Intensivă la Aiud, în 7-10 zile, Spitalul Județean va asigura Terapia Intensivă pentru pacienții critici”, a arătat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru s-a întâlnit miercuri cu autoritățile din județul Alba pentru a evalua situația epidemiologică din zonă, precum și capacitatea de extensie a numărului de paturi la Terapie Intensivă.

El a menționat că din analiza efectuată cu reprezentanții administrației județene, în următoarea perioadă vor mai trebui impuse anumite restricții în vederea scăderii transmiterii comunitare. Restricțiile vor fi stabilite de autorități și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Indicele de incidență a cazurilor de CoVid-19 în județul Alba este mai mare de 4, iar în municipiul Alba-Iulia depășește valoarea de 6, a mai precizat ministrul Sănătății.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.