Educație

Toate școlile s-ar putea redeschide, indiferent de situație. Anisie: „Trebuie să continuăm învățarea”

Ministrul Educației, Monica Anisie, nu exclude varianta ca școlile să fie redeschise, indiferent de incidența cazurilor de coronavirus.

Monica Anisie mai spune că la minister se fac în fiecare zi analize și că siguranța și sănătatea copiilor și a cadrelor didactice este prioritară.

Și Klaus Iohannis a recunoscut, în cadrul unei conferințe de presă, că se fac analize pentru redeschiderea graduală a școlilor în zone cu focare de CoVid-19.

„În cadrul Ministerului Educației, zilnic, facem analize. Solicităm din partea Inspectoratelor Școlare informații cu privire la numărul de școli care își continuă învățarea fie în scenariul 1, fie în scenariul 2, fie în scenariul 3. Facem aceste colectări de date tocmai pentru că ne dorim să informăm corect opinia publică. Prin urmare, la momentul acesta, trebuie să ne gândim serios la ce înseamnă siguranța și sănătatea copiilor, a personalului și în același timp, totuși, trebuie să continuăm învățarea”, a declarat Anisie.

Întrebată dacă se ia în calcul redeschiderea școlilor chiar și în zonele focar, aceasta a spus că există discuții la acest nivel.

„Trebuie să corelăm ceea ce se întâmplă cu situația epidemiologică cu ceea ce avem în sistemul de educație”, a precizat Anisie.

Reprezentanții PSD au postat un mesaj prin care critică faptul că Ludovic Orban și Monica Anisie condamnă viitorul a milioane de copii: „Pentru Orban și Anisie modelul european al păstrării școlilor deschise, indiferent de duritatea restricțiilor, nu este demn de urmat. În România Educată, modelul e fără școli deschise, fără educație, fără viitor. Îi vreți încă 4 ani la putere, să condamne viitorul a milioane de copii?”, au scris aceștia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.