Administrație

Municipiul Sebeș, în carantină parțială. Ce presupune aceasta?

Circulația persoanelor în afara locuinței sau a gospodăriei va fi interzisă între orele 23 și 5 dimineața, a decis Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Sebeș, localitate în care rata de incidență cumulată a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2 este de peste 6 cazuri la 1.000 de locuitori.

Pot circula înafara intervalului amintit cei care au motive întemeiate, cum ar fi deplasarea „în interes profesional”, pentru cumpărături necesare supraviețuirii, pentru motive medicale sau pentru îngrijirea persoanelor în vârstă sau bolnave.

Pentru verificarea motivului deplasării, se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

„Se permite tranzitarea UAT Sebeș, în intervalul orar 23.00-05.00, de către persoanele care nu au domiciliul sau reședința în cadrul localităților aparținătoare municipiului, fiind interzisă staționarea acestora”, se arată în hotărârea Comitetului Local.

„Operatorii economici de la alin.1 sunt obligați să afișeze la loc vizibil, la intrarea în spațiul comercial numărul maxim de persoane care este permis în același timp în interiorul unității și să organizeze cu personal propriu limitarea accesului”, se mai arată în hotărâre.

Măsurile stabilite în hotărâre intră în vigoare începând cu data de 6 noiembrie, la ora 5 și sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile sau până la diminuarea semnificativă a riscului, rezultat din Analizele de risc întocmite de către DSP Alba.

Nerespectarea măsurilor de protecție și circulația persoanelor în locurile și intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă constituie contravenție, se mai precizează în Hotărârea nr. 10 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Sebeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.