Administrație

Aiud. Valea Aiudului va fi regularizată

Valea Aiudului va fi regularizată, anunță Primăria municipiului Aiud, explicând că investiția este necesară pentru apărarea împotriva viiturilor și inundațiilor.

„Concluziile inundațiilor din vara anului 2020 nu rămân fără răspuns. După apelul public și solicitările transmise în mod oficial de către administrația publică locală, Apele Române au lansat joi în SICAP o licitație pentru servicii de proiectare pentru realizarea obiectivului de investiții „Regularizare râu Aiudel, la Aiud” și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor”, se arată într-o informare publică a Primăriei municipiului Aiud.

Este vorba despre lucrări de apărare împotriva viiturilor și inundațiilor pe râul Aiudel, realizându-se reprofilarea albiei pe o lungime de 7,2 km și protecții de mal noi pe o lungime 5,8 km.

Municipalitatea precizează că, în data de 24 septembrie, Guvernul a aprobat suma de 26,27 milioane de lei pentru regularizarea Văii Aiudului. În dat de 5 noiembrie, Apele Române au lansat în SICAP licitația pentru servicii de proiectare pentru relizarea obiectivului de investiții „Regularizare râu Aiudel la Aiud”.

Regularizarea are loc ca urmare a inundațiilor care au afectat municipiul Aiud și împrejurimile, ultimul eveniment de acest fel având loc în data de 20 iulie 2020.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.