Social

Expoziție temporară. Natură și biodiversitate în zona Sebeșului

La Muzeul Municipal „Ioan Raica” din Sebeș se deschide expoziția temporară Natură și biodiversitate în zona Sebeșului.

Manifestarea este una dintre activitățile ce se derulează în cadrul proiectului cultural, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și susținut de Municipiul Sebeș, La muzeu și la școală. Cursuri alternative de Istorie Naturală. Conform proiectului, expoziția trebuia să fie itinerantă și găzduită, pe rând, de școlile partenere de pe raza Municipiului Sebeș.

Însă, în urma intrării școlilor din localitate în scenariul roșu, expoziția, la fel ca și cursurile elevilor, își caută locul în mediul online. Astfel, pagina de Internet dedicată proiectului cultural găzduiește varianta electronică a acesteia. În plus, pagina de Facebook a Muzeului Municipal „Ioan Raica” și cea a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș promovează conținutul expoziției, la fel cu cele ale școlilor partenere. De asemenea, o variantă de panou a acesteia poate fi vizitată, cu respectarea distanțării fizice, în lunile noiembrie și decembrie, în grădina muzeului din Sebeș.

Expoziția ilustrează diversitatea habitatelor din împrejurimile orașului Sebeș și a viețuitoarelor care le populează. Sunt prezentate elemente de floră și faună specifice stepei, mediilor acvatice, pădurilor de foioase și de conifere, precum și ecosistemelor antropice. De asemenea, expoziția prezintă și specimenele de Științele Naturii pe care Muzeul Municipal „Ioan Raica” le deține, în cadrul unei importante colecții de profil. Aceasta cuprinde peste 4000 de piese care ilustrează o parte a diversității naturale a zonei Sebeșului, oferind publicului vizitator exponate interesante de floră, faună, paleontologie și mineralogie.

Pe lângă ilustrarea biodiversității zonei, expoziția își propune să atragă atenția asupra fragilității ecosistemelor și să trezească interesul publicului pentru conservarea acestora. Aceasta se adresează în special tinerilor, dar este la fel de atractivă pentru toate categoriile de vârstă și socio-profesionale.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu: Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Muzeul de Istorie și Științele Naturii Aiud, Muzeul Municipal Mediaș, Școala Gimnazială nr. 2 Sebeș, Liceul Tehnologic Sebeș, Liceul German Sebeș, Liceul cu Program Sportiv Sebeș, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeș, Școala Gimnazială Petrești și Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.