Social

Stare de alertă păzită cu poliția și jandarmii. Amenzi de 11,5 mii de lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii din Alba au desfășurat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar și în mijloacele de transport în comun, privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
 
În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 112 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 146 de mijloace de transport, din care 50 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.609 de persoane.
 
Echipele de control au depistat 163 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 11.500 lei. Totodată, a fost depistată și sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, o persoană care nu a respectat obligația de a nu părăsi domiciliul, instituită ca urmare a faptului că a fost contact al unui caz confirmat cu noul coronavirus.

Au fost organizate 11 acțiuni punctuale, pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

De exemplu, la Alba Iulia a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost legitimate 152 de persoane, verificate 98 de autovehicule și au fost aplicate 22 de sancțiuni pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Câmpeni polițiștii au legitimat 88 persoane și au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

La Cugir au fost legitimate 47 de persoane și au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020.
 
La activitățile desfășurate au participat 152 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU, ITM, DSVSA precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.