Social

44 de cazuri de CoVid-19 au fost depistate la un centru rezidențial din Baia de Arieș

Un nou focar de coronavirus a fost depistat în Alba, respectiv la Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități Baia de Arieș, unde au fost testați pozitiv 33 de beneficiari și 11 angajați.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, Agerpres, de Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba, „în urma procedurii de testare/retestare a salariaților și a beneficiarilor din cadrul Centrului de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități Baia de Arieș, centru rezidențial aflat în structura Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, realizată în data de 9 noiembrie, pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, rezultatul privind infectarea cu noul coronavirus a fost pozitiv pentru 11 angajați și 33 de beneficiari”.

Numărul total al beneficiarilor și al angajaților centrului din Baia de Arieș este de 50, respectiv 43, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC, Elena Firu.

Monitorizarea nivelului saturației de oxigen din sânge și a temperaturii beneficiarilor este asigurată de către asistentele medicale, angajate ale centrului. De asemenea, este menținută legătură permanentă cu un medic infecționist și medicul de familie, în vederea stabilirii schemei de tratament adaptată fiecărui beneficiar, au precizat reprezentanții DGASPC.

În Alba, de la începutul lunii martie, au fost testate pozitiv 6.813 persoane, din care 195 în urma testării efectuate luni.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Alba, luni au fost prelucrate în județ 962 de probe. Numărul total de teste efectuate până în prezent se ridică la 109.722.

Până acum, 4.062 persoane s-au vindecat, iar 182 au decedat. Numărul cazurilor active era marți de 2.569.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.