Politică

Vasile Dîncu (PSD): „Transilvania a fost victima unui anumit tip de centralism”

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD, candidează la Senat în județul Cluj

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, candidat pe primul loc la Senat în județul Cluj, a declarat miercuri că, în ultimii ani, Transilvania a fost victima unui centralism venit de la București.

„În ultimii 10-15 ani, Transilvania a fost și victima unui anumit tip de centralism venit de la București, un centralism care a ținut mai ales de guvernele de dreapta”, a spus Vasile Dîncu.

El a dat exemplul autostrăzii Transilvania, demarat în urmă cu 16 ani.

„Acum 16 ani, exact într-o zi ca aceasta, am inaugurat lucrările autostrăzii Transilvania. Eu sunt cel care am botezat-o atunci și prietenul meu Ioan Rus a dat prima sapă, să zicem așa. Au trecut 16 ani și autostrada Transilvania încă este neterminată, încă nu merge nicăieri. A pornit în toate direcțiile, dar circulăm doar pe fragmente”, a declarat Vasile Dîncu, la lansarea candidaților PSD Cluj pentru Parlament.

El a spus că și PSD a fost afectat de decizii „absurde” venite de la București.

„În ultima vreme, noi, aici, la Cluj, și în alte locuri, din cauze care uneori n-au ținut de organizația noastră, am pierdut o parte din simpatia electorală, din simpatia electoratului, s-a rupt ceva în legătura noastră cu electoratul. Organizațiile noastre au fost bulversate de multe ori de decizii absurde de la București, de oameni parașutați, trimiși aici să conducă, fără să aibă legitimitate internă în organizațiile noastre”, a mai declarat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu este pe prima poziție pe lista PSD Cluj pentru Senat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.