Social

Trei municipii, două orașe și o comună din Alba se pregătesc să intre în carantină

Trei municipii, inclusiv cel de reședință de județ, două orașe și o comună din Alba, unde incidența indică o „creștere constantă”, depășind anumite „praguri critice”, au fost propuse pentru intrarea în carantină, cel mai probabil de marți.

„Întrucât la nivelul județului Alba în anumite localități incidența indică o creștere constantă și a depășit anumite praguri critice, DSP Alba a întocmit astăzi, 14 noiembrie, analizele de risc ale localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud, propunând carantinarea acestora. Având în vedere situația descrisă, potrivit metodologiei naționale, specialiștii epidemiologi au ajuns la concluzia că aceasta este cea mai bună și adecvată variantă pentru protejarea sănătății populației județului”, a anunțat directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea (foto).

Potrivit acestuia, analizele de risc au fost trimise Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) spre analiză și avizare.

“Următoarea etapă o reprezintă reunirea Grupului de Suport Tehnic pentru Epidemii de la nivelul județului Alba, care trebuie să avizeze, la rândul lui, propunerile de carantinare. Decizia finală aparține, însă, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, constituit la nivelul Instituției Prefectului Alba”, a explicat Sinea.

Anterior anunțului acestuia, prefectul Nicolae Albu a declarat, pentru AGgerpres, că DSP a înaintat INSP propunerea de carantinare a mai multor orașe, nominalizând în acest sens Alba Iulia, Blaj, Sebeș și Cugir.

Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 era sâmbătă în Blaj de 10,49 la mia de locuitori, în Alba Iulia de 10,08, în Cugir de 8,81, în Sebeș de 8,38, în Abrud de 6,22 și în Ciugud de 7,33.

Orașul Teiuș are o incidență de 6,29, dar pentru acesta nu s-a propus carantinarea.

Potrivit oficialităților, cel mai probabil se va intra în carantina de 14 zile începând de marți. În acest caz, dacă măsura nu va fi prelungită, Alba Iulia ar urma să iasă din carantină pe 1 decembrie.

Sâmbătă, în Alba a fost anunțat cel mai mare număr de cazuri într-o zi, 271. În total, de la începutul pandemiei, în județ au fost testate pozitiv 7.726 persoane, din care 4.654 sunt vindecate. S-au înregistrat și 199 decese.

Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 114.672.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.