Administrație

Costul a 10 ventilatoare mecanice pentru SJU Alba Iulia, decontat din fonduri europene

Contravaloarea a zece ventilatoare mecanice achiziționate în aprilie pentru Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia de Primăria Alba Iulia, respectiv peste 1,1 milioane lei, va fi recuperată integral din fonduri europene, potrivit unui comunicat dat publicității miercuri.

„Municipiul Alba Iulia, în urma achiziției în luna aprilie a zece ventilatoare mecanice, a depus cerere de finanțare pentru recuperarea cheltuielilor din Fondul European de Dezvoltare Regională. În 23 septembrie a fost semnat cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanțare pentru decontarea achiziției ventilatoarelor pulmonare prin proiectul «Achiziția de echipamente pentru consolidarea capacității sistemului medical public din Alba Iulia pentru gestionarea situației de urgență cauzată de criza CoVid-19». Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea capacității de îngrijire și tratament a pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, prin dotarea secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia cu zece ventilatoare mecanice”, se menționează în comunicat.

Valoarea totală a proiectului este de 1.105.073,87 lei și este asigurată din cofinanțarea UE în procent de 100%.

Perioada de implementare a proiectului, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, este 15 aprilie-31 decembrie.

„Utilizarea ventilatoarelor achiziționate se poate face și în zona de pediatrie, având un senzor de debit care permite administrarea de oxigen inclusiv copiilor. Setările performante permit un sistem de ventilație complex, chiar și pentru apnee sau eliberarea căilor respiratorii, cu panou de control de asistență la presiune și circuit reutilizabil. O caracteristică importantă este dată de mobilitatea aparatelor, acestea putând funcționa în regim staționar sau ca echipament mobil, fiind transportabile acolo unde este nevoie. Fiecare aparat conține kit-uri cu flux crescut de oxigen și circuite de unică folosință și reutilizabile pentru pacientul copil sau adult”, mai arată sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.