Sănătate

Soți octogenari, morți de CoVid-19 la diferență de o oră

Al doilea val al pandemiei de coronavirus în Italia a scos la lumină noi povestiri dramatice ale unor victime, precum cuplul format din Olga și Vincenzo, în vârstă de 82 și 83 de ani, care au murit la același spital la diferență o oră răpuși de CoVid-19, relatează miercuri EFE.

Cuplul de bătrâni din Sesto San Giovanni (nordul Italiei), erau împreună de 63 de ani. S-au cunoscut când aveau 18 de an și se căsătoriseră un an mai târziu.

După ce au stat zece zile bolnavi în casa lor, ei au fost spitalizaţi pentru probleme de saturaţie de oxigen. Patru zile mai târziu, duminică, a murit Olga iar o oră mai târziu i-a urmat și Vincenzo.

„Nu ieșeau din casă, aveau mare grijă, numai bunicul mergea la cumpărături și la farmacie, din nefericire s-au îmbolnăvit”, a povestit una dintre cele șase nepoate, care a reamintit că cei doi bătrânei sărbătoriseră 63 de ani de căsătorie pe 26 septembrie.

Vincenzo a fost primul care a prezentat simptome și în scurt timp s-a îmbolnăvit și Olga. Cei doi vârstnici au stat bolnavi zece zile în casă cu febră foarte mare.

„Timp de peste o săptămână medicul nu a fost niciodată să-i viziteze”, a explicat nepoata lor, Katia. „Le-a prescris un antibiotic și a spus că este vorba de gripă, dar în schimb era CoVid-19”, a precizat ea.

Până în data de 11 noiembrie, când au fost nevoiţi să sune la numărul de urgenţă deoarece aveau probleme respiratorii și au fost duși la un spital din localitatea vecină unde au fost internaţi în saloane separate. Olga a dorit să-l simtă pe soţul ei aproape și i s-a permis să păstreze haina lui în cameră.

Familia a mulţumit echipei de medici și asistente pentru că le-a permis să se despartă de bunici cu ajutorul telefonului și mai ales infirmierei care l-a ţinut pe bunic de mână pentru a nu fi singur.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.