Mozaic

Morții de CoVid din Sibiu, depozitați într-un container folosit în industria alimentară

Pacienții diagnosticați cu CoVid-19 care decedează în Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu vor fi duși într-un nou container, al doilea, situat în curtea spitalului, lângă morgă.

Noul container, donat de un cetățean, este prevăzut cu o instalație de climatizare montată de o companie cunoscută din industria alimentară, pentru a asigura temperatura și condițiile optime pentru păstrarea cadavrelor, a precizat joi, pentru Agerpres, directorul administrativ al unității spitalicești, Robert Fotache.

„La primul container nu s-a putut pune sistemul de climatizare pentru că nicio firmă nu a vrut să intre în curtea spitalului și atunci am apelat la un prieten care ne-a pus la dispoziție un container, iar firma Scandia ne-a venit în ajutor și ne-a montat climatizarea unde era containerul”, a declarat directorul Robert Fotache.

Potrivit sursei citate, în acest moment există două containere pentru decedații CoVid-19 lângă morga SCJU, însă nu există pacienți în ambele containere. Directorul administrativ a spus că a fost adus al doilea container, cu condiții optime, pentru a face față, dacă numărul de decese din cauza noului coronavirus va mai crește.

Primul container de lângă morga spitalului nu este prevăzut încă cu nicio instalație de asigurare a temperaturii corespunzătoare, din cauză că nicio firmă nu a dorit să monteze climatizarea, de teamă ca nu cumva angajații să se infecteze cu noul coronavirus, a mai arătat Robert Fotache.

„O să încercăm să punem și acolo (în primul container – nota red.) instalație de climatizare”, a anunțat Robert Fotache.

Cei mai mulți pacienți CoVid-19 din județul Sibiu sunt tratați în Spitalul Clinic Județean de Urgență, unde există și cele mai multe paturi ATI, 12, potrivit datelor spitalului.

Județul Sibiu înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, în creștere ușoară față de ziua precedentă când a avut 9 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.