Educație

Peste 3.000 de tablete au fost distribuite școlilor din județ

Peste 3.000 de tablete vor ajunge la elevi din județul Alba în cadrul programului național „Școala de acasă”, majoritatea fiind destinate școlarilor din mediul rural, potrivit unui comunicat remis luni, Agerpres, de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Alba.

„Azi, 23.11.2020, Inspectoratul Școlar Județean Alba a distribuit 3.225 de tablete unităților de învățământ din județul Alba, în cadrul programului național al MEC «Școala de acasă». Dintre acestea, peste 1.100 au fost distribuite școlilor din mediul urban, iar peste 2.000, școlilor din mediul rural”, arată sursa citată.

Reprezentanții ISJ precizează că numărul de dispozitive necesar fiecărei unități de învățământ a fost stabilit de către conducerile acestora și a fost transmis către Inspectorat în aplicația SIIIR.

Totodată, la nivelul ISJ Alba se află în procedură de licitație achiziționarea a încă 650 de tablete pentru asigurarea participării tuturor elevilor la învățământul on-line.

Programul „Școala de acasă” prevede și criteriile de repartizare a dispozitivelor electronice cu conexiune la internet. Astfel, beneficiarii programului trebuie să fie elevi din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională), înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ de stat, proveniți din medii defavorizate.

Criteriile specifice pentru selecția beneficiarilor programului sunt: elevii ale căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet, elevii care nu dețin în folosință personală un dispozitiv electronic cu conexiune la internet, respectiv elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei de CoVid-19 și care nu au posibilitatea de a dispune de un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.