Administrație

„Blajul are RMN!”, anunță victorios primarul Gheorghe Valentin Rotar

Blajul are un aparat RMN (rezonanță magnetică nucleară – nota red.), a anunțat marți, pe contul său de Facebook, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

„Astăzi, la Spitalul Municipal Blaj, a sosit mult așteptatul echipament medical RMN”, a scris edilul, informând că „aparatul RMN, de tip Magnetom Amira, 1.5 Tesla, este un echipament medical de ultimă generație, furnizat de Siemens Healthcare SRL și a costat 800.000 euro”.

Din această sumă, 90% a fost suportată din bugetul Ministerului Sănătății, contribuția de la bugetul local al Municipiului Blaj fiind de 10%, a mai precizat Rotar.

În același timp, din fondurile proprii ale Spitalului Blaj a fost construită clădirea în care va funcționa aparatul RMN, costurile acesteia fiind de 100.000 euro, lucrările fiind executate de angajați ai Spitalului Municipal Blaj și ai Serviciului Public „Gospodăre Comunală” din cadrul Primăriei Blaj. După instalarea și testele necesare, aparatul RMN (echipament rezonanță magnetică nucleară) va fi dat în folosința pacienților din Blaj și din Zona Târnavelor în jurul datei de 1 februarie 2021, crescând astfel calitatea actului medical la Blaj.

„Investigațiile care se vor efectua cu aparatul RMN vor fi gratuite!”, a mai anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Dotarea Spitalului Municipal Blaj cu un aparat RMN va face ca pacienții internați la Spitalul Municipal Blaj, dar și locuitorii din zona Târnavelor, să nu mai fie nevoiți să fie transportați sau să se deplaseze la Alba Iulia pentru investigații RMN, crescând astfel capacitatea de diagnosticare, în vederea unui tratament optim.

Edilul a mai amintit că spitalul local este dotat cu un computer Tomograf (CT), pus în funcțiune în 2017 și un aparatul angiograf achiziționat în 2019.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.