Administrație

Primăria vrea să digitalizeze școlile din Aiud. Care sunt unitățile vizate

Primăria municipiului Aiud anunță că a depus cererea de finanțare a unui proiect de investiții vizând digitalizarea școlilor din localitate.

„Astăzi am depus spre finanțare din fonduri europene proiectul „Dotări TIC pentru un învățământ modern”, care prevede dotarea celor șase unități de învățământ din municipiul Aiud cu: tablete pentru elevi, laptop-uri pentru profesori, sistem all-in-one, camere web pentru conferință, table interactive și sisteme desktop + monitor.

Cu o valoare totală a investiției de aproape 10,2 milioan de lei, în cazul finanțării de pe urma proiectului vor beneficia 3336 elevi și 245 cadre didactice și vor fi echipate cu dispozitive IT un număr de 175 de săli de clasă.

Cele șase unități de învățământ cuprinse în acest proiect sunt următoarele: Colegiul Național „Bethlen Gabor”, Colegiul Național „Titu Maiorescu”, Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud, Liceul Tehnologic Aiud, Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud.

Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, Acțiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură – Secțiunea E-Educație.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.