Mozaic

Singurul centru de patologie vasculo-cerebrală din nord-vestul țării se construiește la Cluj-Napoca

În județul Cluj ar urma să fie construit un centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie, singurul din zona de nord-vest a țării, printr-o investiție estimată la 45 de milioane de euro.

„Această investiție de cca. 45 de milioane de euro este extrem de utilă și necesară întrucât în regiunea de Nord-Vest a țării nu există un centru unitar de tratament al patologiei vasculare cerebrale iar în prezent bolile aparatului circulator reprezintă principalele afecțiuni cauzatoare de deces”, se arată într-un comunicat trimis, marți, de Consiliul Județean (CJ) Cluj.

Potrivit sursei citate, durata estimată de execuție, din momentul demarării investiției, este de 18 luni și va asigura tratamentul complex, neuro-chirurgical și endovascular pentru aproximativ 3.500 de pacienți pe an.

„Acest Centru de elită va răspunde atât cerințelor impuse de patologia vasculară și neurochirurgicală cât și exigențelor unei asistențe medicale de cea mai înaltă calitate”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Centrul ar urma să fe realizat prin renovarea și recompartimentarea actualei clădiri a Clinicii de Medicina Muncii și Boli Profesionale și construirea unui pavilion nou, conectat pe toate nivelurile cu clădirea actuală.

„Pe lângă secțiile cu paturi și săli de tratament, acesta va avea nu mai puțin de șase săli de operație modulare, secții de Terapie Intensivă, o stație centrală de sterilizare, un laborator de imagistică și sala de operații hibrid, un punct de laborator pentru urgențe și un punct farmaceutic, cabinete de consultații în regim ambulator, o sală de kinetoterapie, un amfiteatru/sală de curs și demonstrații practice cu 120 de locuri, o bibliotecă pentru documentare, un spațiu special amenajat pentru recepția pacienților și o sală de așteptare etc. Acesta va dispune inclusiv de un compartiment specializat de Neurochirurgie Pediatrică”, se mai arată în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.