Social

Trei bărbați au fost reținuți de DIICOT pentru trafic de droguri de risc

Patru bărbați din Timiș, cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani, sunt bănuiți de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc, trei dintre ei fiind reținuți de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia și urmând să fie prezentați Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat transmis marți Agerpres, drogurile ar fi fost trimise din Spania în România printr-o societate de coletărie din Sebeș.

„La data de 23 noiembrie 2020, în localitatea Sânandrei, județul Timiș, polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au depistat 4 persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani, toate din județul Timiș, bănuite de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc. Din cercetări a rezultat că cei 4 ar fi introdus în țară 2,97 kilograme de droguri, prin intermediul unei societăți de coletărie din municipiul Sebeș, cu scopul de a le distribui unor consumatori de droguri din România”, se menționează în comunicat.

În urma a patru percheziții domiciliare efectuate în cauză, au mai fost descoperite 1,9 kilograme de canabis, precum și cântare electronice, pungi destinate comercializării drogurilor, telefoane și înscrisuri potrivit cărora o parte din substanțele interzise ar proveni din Spania.

După audierea celor patru bărbați de către procurorul DIICOT Alba Iulia, față de trei dintre aceștia a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.