Administrație

Se reabilitează „Frumoasa Venețienă” din Aiud cu bani europeni

Reprezentanții Primăriei municipiului Aiud au semnat miercuri contractul de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea și dotarea Liceului Tehnologic Aiud, anunță autoritățile locale.

Este vorba despre un contract în valoare de 15,9 milioane de lei, din care contribuția proprie a uității administrative este de 318 mii de lei. Termenul de implementare a proiectului este 30 noiembrie 2023.

Implementarea proiectului va însemna: reabilitarea interiorului și exteriorului „Frumoasei Venețiene”; dotarea a 30 de săli de clasă cu mobilier și echipamente TIC (table interactive, imprimante, videoproiectoare, etc.); laboratorul TIC va fi dotat cu tehnologii actuale; cele trei ateliere (prelucrare mecanică, auto și electrotehnică-electronică-automatizări vor fi echipate cu aparatură modernă, iar turnul clădirii va deveni observator.

„Unitate de tradiție a învățământului profesional și tehnic, în prezent Liceul Tehnologic Aiud are 856 de participanți în procesul de învățământ, iar prin acest proiet se instituie premisele ca Liceul să devină un etalon al învățământului profesional și tehnic din județul Alba”, se arată în informarea publică.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 10.2 – Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.