Sănătate

Tesla vrea să se extindă pe piața din Europa

Producătorul de vehicule electrice Tesla Inc caută să se extindă în Europa, intrând pe segmentul de masă, cu un model compact, a anunțat marți directorul general Elon Musk, transmite Reuters.

„Este posibil ca în Europa să fie oportun să facem un model compact, presupun, poate un hatchback sau ceva de acest tip”, a declarat Musk, la o conferință europeană online pe tema bateriilor, găzduită de Guvernul german.

„În Statele Unite, tendința este ca mașinile să fie mai mari, din motive personale. În Europa, tendința este spre mașini mai mici”, a adăugat șeful Tesla.

Acesta a recunoscut că a avut unele probleme cu parcarea mașinii sale de cinci metri, Tesla Model X, în Berlin.

„Conduc o mașină Model X prin Berlin și am avut ceva probleme cu găsirea unui loc de parcare adecvat”, a spus Musk.

Toate modelele companiei americane sunt mai lungi cu câțiva centimetri decât automobilul Golf al celor de la Volkswagen, modelul de referință din Europa pe segmentul sedanurilor compact.

Pentru următorii doi ani Tesla are ca obiectiv lansarea camionetei Cybertruck pe plan global.

Marți, capitalizarea bursieră a Tesla Inc a trecut pragul de 500 de miliarde de dolari, pe măsură ce investitorii s-au grăbit să cumpere acțiuni înainte de includerea companiei în indicele bursier S&P 500.

Ascensiunea meteorică a acțiunilor Tesla a făcut ca averea netă a fondatorului şi directorului general de la Tesla, Elon Musk, să urce de la 7,2 până la 127,9 miliarde de dolari. În aceste condiții, Elon Musk l-a devansat pe Bill Gates, devenind al doilea cel mai bogat om al planetei. Comparativ, în luna ianuarie a acestui an Musk ocupa abia locul 35 în topul celor mai bogați oameni ai planetei. Însă, între timp, averea sa netă a crescut cu 100,3 miliarde de dolari.

Tesla a devenit, de departe, cel mai valoros producător auto de pe planetă, în pofida faptului că producția sa este mult mai mică decât cea a giganților Toyota Motor Corp, Volkswagen AG sau General Motors.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.