Administrație

Primăria comunei Ciugud, premiată în cadrul Galei Dezvoltării Durabile la capitolul digitalizare

Șapte organizații din țară care au obținut rezultate remarcabile în diferite domenii de activitate au fost premiate, miercuri, în cadrul Galei Dezvoltării Durabile, Primăria comunei Ciugud primind distincția pentru Digitalizare.

Premiile au vizat domeniile educației, sănătății, digitalizării sau protecția mediului și au fost cordate în cadrul unui eveniment organizat de Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

Universitatea București, reprezentată la acest eveniment de Alexandru Andrășanu, a fost premiată la capitolul Echitate pentru proiectul Geoparcul Ţara Hațegului, compania Ascendia, reprezentată de Cosmin Mălureanu, a fost premiată la domeniul Educație pentru platforma Livresq, în timp ce pe domeniul Sănătate premiul a revenit Societății Romane de Anestezie și Terapie Intensivă.

De asemenea, pe domeniul Apa, premiul a fost acordat Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 care s-a implicat în dezvoltarea locală a Deltei Dunării, pentru Schimbări climatice, premiul a revenit Clusterului Green Energy din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, reprezentată de Vajda Lajos, iar la Consum și producție, companiei Kaufland România, în timp ce la Digitalizare a fost acordat Primăriei Ciugud, din județul Alba, condusă de primarul Gheorghe Damian.

Gala, organizată în parteneriat cu Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Covasna și Comitetul Olimpic Român, a dat startul unui proiect multianual care se va întinde pe o durată de 7 ani, ce va include o serie de dezbateri și gale de recunoaștere a “campionilor” din cele șapte domenii de dezvoltare durabilă.

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, consilierul de stat Laszlo Borbely, a subliniat importanța promovării obiectivelor de dezvoltare durabilă, a parteneriatelor, precum și necesitatea conștientizării și implicării cetățenilor în vederea implementării unei societăți sustenabile, în special a tinerilor. „Putem face acest lucru și eu sper că am început o mișcare la nivelul societății și de aceea mi se pare foarte important (…) să pornim și această competiție”, a declarat Borbely Laszlo.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.