Social

CJSU Alba propune carantinarea comunei Vințu de Jos

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a adoptat, joi, o hotărâre prin care propune instituirea carantinei în comuna Vințu de Jos, având în vedere situația epidemiologică generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea în comună a unei rate de infectare de 7,60 la mia de locuitori.

„Se va solicita Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea ordinului comandantului acțiunii pentru instituirea pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 29.11.2020, ora 6,00, a măsurii de carantinare a localității Vințu de Jos, județul Alba”, se menționează în hotărârea CJSU Alba.

Comuna Vințu de Jos are circa 5.500 de locuitori, iar în ultimele 14 zile au fost testați pozitiv 42 de localnici.

Pe lângă restricțiile de circulație, în hotărârea CJSU se propune, printre altele, interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise și deschise, a organizării de evenimente și/sau activități private pentru copii în spații închise cum ar fi evenimente aniversare, locuri de joacă sau altele asemenea.

Se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc, iar pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Oficierea slujbelor de înmormântare va fi permisă doar cu participarea a maximum 8 persoane în interior, iar în exterior cu participarea a maximum 20 de persoane.

Se permite oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezența a maximum 10 persoane în interiorul clădirii, iar în exterior cu participarea a maximum 20 persoane, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

De asemenea, conform documentului CJSU, sunt permise și activitățile aferente desfășurării procesului electoral în zilele de de 5, 6 și 7 decembrie.

În prezent, în județul Alba se mai află în carantină municipiile Alba Iulia, Blaj și Sebeș, orașele Abrud și Cugir și comuna Ciugud.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.