Social

Primarul orașului Alba Iulia le cere locuitorilor să arboreze drapelul național

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, îi îndeamnă pe locuitorii orașului, aflat în prezent în carantină, ca de Ziua Națională a României să afișeze la balcoane, la ferestre sau oriunde pe fațada casei un steag tricolor și să înlocuiască îmbrățișările și strângerile de mână „cu atingerile și vibrațiile inimilor”.

„Sărbătorim, în acest an, Ziua Națională a României în condiții stricte impuse de pandemie, însă păstrăm cu onoare și respect valorile naționale, în suflete și în inimi. Indiferent de vremuri, Ziua Națională rămâne ziua sfântă a tuturor românilor, ziua în care tricolorul trebuie să fie afișat cu mândrie în spațiul public. În acest an, vă rog să cinstim împreună România și valorile românești, afișând la balcoane, la ferestre sau oriunde pe fațada casei, un steag tricolor. Haideți ca, în 2020, tricolorul să fie dovada că românii știu să își cinstească țara, dar și un simbol al puterii acestui neam de a trece peste toate momentele și încercările grele”, a transmis joi noul primar al municipiului Alba Iulia.

Gabriel Pleșa îi îndeamnă pe părinți să îi încurajeze pe copii să ilustreze, pe o coală de desen, cum văd ei tricolorul sau Ziua Națională, iar respectivele desene să fie postate în spațiul on-line și rețele de socializare.

„Știu că mulți dintre voi v-ați fi dorit să ne vedem la Sala Unirii, în Piața Tricolorului sau în fața Catedralei Reîntregirii, pentru a cinsti actul istoric din 1918 și pentru a ne bucura împreună. Vă rog ca, în acest an, să fim cu toții responsabili și să înlocuim îmbrățișările și strângerile de mână cu atingerile și vibrațiile inimilor. Vă asigurăm că vom aduce manifestările dedicate Zilei Naționale a României în casa fiecărui român și vom acorda respectul cuvenit zilei de 1 Decembrie, chiar dacă nu veți fi în stradă”, a mai spus Pleșa.

Municipiul Alba Iulia ar urma să iasă din carantina instituită pentru 14 zile chiar în 1 decembrie, dacă autoritățile nu vor solicita prelungirea măsurii. Joi, rata de incidența a infectărilor cu CoVid-19 era de 9,07 cazuri la 1.000 de locuitori, în scădere ușoară față de zilele anterioare, cu aproape 700 de cazuri depistate în ultimele două săptămâni.

Majoritatea evenimentelor dedicate Zilei Naționale care se organiza la Alba Iulia se vor desfășura fără public, acestea fiind transmise însă live prin intermediul rețelelor de socializare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.