Administrație

Patru aparate RT-PCR au intrat în dotarea DSP Alba

Un nou aparat Real Time (RT) – PCR, cel de-al patrulea de acest gen, a intrat în dotarea Laboratorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, specialiștii de aici putând astfel să realizeze până la 1.500 de teste zilnic, număr comparabil cu cel efectuat în județe mai mari, potrivit unui comunicat dat publicității vineri.

„Un al patrulea aparat Real Time – PCR pentru depistarea CoVid-19 a intrat azi în dotarea Laboratorului DSP Alba, în urma finalizării procedurii de achiziție publică desfășurată prin SEAP. Achiziția în valoare de 260.000 de lei, care include și un extractor automat, va crește semnificativ capacitatea de testare în județ, în prezent în Laboratorul DSP funcționând 4 linii de testare RT-PCR”, precizează DSP Alba.

Potrivit sursei citate, prin punerea în funcțiune a celei mai recente achiziții, în laboratorul DSP Alba se vor putea realiza până la 1.500 de teste zilnic, număr de teste „comparabil” cu cel efectuat în orașe și județe mai mari.

„Pot spune că, la această oră, Laboratorul DSP Alba dispune de o dotare optimă, de ultimă generație, pentru depistarea CoVid-19. De la un aparat primit în comodat la începutul pandemiei, în luna martie, am ajuns acum să deținem patru aparate RT-PCR”, a afirmat, potrivit comunicatului, directorul executiv al DSP, Alexandru Sinea.

În Alba, de la începutul pandemiei, au fost efectuate în total peste 123.000 de teste.

Au fost testate pozitiv 9.741 de persoane, din care 158 de cazuri au fost anunțate vineri. S-au vindecat 7.001 persoane, iar 250 au decedat. Numărul cazurilor active era vineri de 2.490.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.