Social

Cardinalul Lucian: Ziua Națională ne vorbește despre solidaritate și suferință

Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, Cardinalul Lucian

Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, Cardinalul Lucian, a afirmat, într-un mesaj transmis luni românilor, că Ziua Națională ne vorbește despre solidaritate și speranță și că Țara poate fi zidită în continuare numai împreună pe temelia credinței și a moralității.

„Este Sărbătoarea Neamului și a fiecăruia dintre noi, care iubim România, simțindu-ne fii responsabili de prezentul și de viitorul ei! Sărbătorirea Zilei Naționale ne readuce, așadar, aminte și în acest an de înaintașii noștri care la 1 decembrie 1918 au proclamat unirea Transilvaniei cu Regatul României. Rezoluția Unirii, rostită de Fericitul Episcop și Cardinal Iuliu Hossu, străbate secolul care a trecut, răsunând în conștiințe și insuflând în inimile românilor de astăzi recunoștință, solidaritate și speranță. Ziua Națională a României ne vorbește despre solidaritate și speranță! Numai împreună putem zidi în continuare Ţara noastră pe temelia puternică a credinței și a moralității”, a spus Cardinalul Lucian.

El a adăugat că această convingere este mai cu seamă necesară astăzi, când pandemia bulversează viața și afectează profund relațiile interumane, economia și întreaga societate.

„Câte drame și câtă suferință! Îi purtăm în inimă și în rugăciune pe toți cei încercați, dar și toate persoanele din sistemul medical sau administrativ implicate în tratarea bolnavilor și în combaterea pandemiei. Statura unei societăți este măsurată prin modul în care știe să fie aproape de persoanele aflate în dificultate. Faptul că trebuie să păstrăm distanța fizică, nu ne împiedică să ne apropiem sufletește de Dumnezeu și între noi”, a mai spus Cardinalul Lucian.

Prelatul a subliniat că speranța nu trebuie pierdută.

„Istoria ne învață că Dumnezeu nu-și părăsește poporul! Să nu uităm că Marea Unire s-a petrecut la puțin timp după încheierea Primului Război Mondial, care a marcat omenirea prin suferințe inimaginabile! Cu toate acestea, românii au găsit resursele spirituale pentru a edifica unitatea, iar durerile nașterii României Mari au fost copleșite de bucuria împlinirii”, a arătat înaltul prelat greco-catolic.

Cardinalul a conchis că, în numele Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, îl roagă pe Mântuitorul Isus Hristos să „binecuvinteze poporul român, să-i descătușeze energiile creatoare pentru a lăsa generațiilor viitoare o Românie unită, demnă și liberă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.