Economie

În luna Decembrie, mănâncă produse lactate tradiționale românești! (P)

Luna Decembrie este aici și ne aduce numeroase ocazii de sărbătorit, pe care să le întâmpinăm cu masa plină de brânzeturi și produse lactate tradiționale românești, de la Fabrica Torockoi din Colțești, jud. Alba. Chiar dacă numele fabricii este maghiar, aici se produc unele dintre cele mai apreciate produse lactate tradiționale românești încă din 1997, când au deschis producția: Smântâna adevărată, Brânza Burduf, Brânza proaspătă de vaci și Telemeaua din portofoliul fabricii sunt făcute după rețetele tradiționale din zona Munților Trascău.

Putem consuma aceste produse lactate tradiționale ca atare, în diferite platouri, alături de alte bunătățuri sau să le integrăm în rețete românești, pentru un plus de gust. Noi, când ne referim la mâncarea tradițională, gândul ne fuge la bucatele simple și pline de gust pe care bunicii le puneau pe masă și la aroma mâncării adevărate din copilărie. Asta i-a inspirat mereu și pe producătorii de lactate Torockoi, de aceea gustul copilăriei îl veți regăsi în toate produsele lactate din portofoliul lor.

4 tipuri de produse lactate tradiționale românești în portofoliul Fabricii Torockoi

La fabrica din Colțești se produc numeroase tipuri de produse lactate din lapte de vacă 100% românesc, inspirate de rețete tradiționale românești. Printre acestea, cele mai cunoscute sunt: brânza burduf, smântâna adevărată, telemeaua și brânza proaspătă de vaci.

Avem în portofoliu nostru și produse românești cu care ne mândrim. Brânza burduf, Smântâna adevărată, Telemeaua și Brânza proaspătă de vaci sunt făcute după rețete tradiționale românești. Le producem încă din 1997, de când am deschis Fabrica de produse lactate Torockoi și ele încă se află printre cele mai apreciate produse ale noastre. Și nu o spunem doar noi, ci și clienții noștri. Spre exemplu, smântâna adevărată Torockoi este al 3-lea cel mai apreciat produs din portofoliu nostru, iar Brânză burduf se află pe locul al 4-lea. Smântâna noastră este apreciată datorită gustului ei autentic, exact ca cea făcută în gospodăriile din zonele de munte ale Apusenilor. Este o smântână din 100% lapte de vacă românesc, fără culturi, agenți de îngrășare sau aditivi. Tot ce facem este să separăm grăsimea din lapte și apoi să o punem în găletuțe ermetice, de aceea este mereu proaspătă și naturală, cu un termen scurt de valabilitate. Însă, un gust deosebit au și celelalte produse românești din portofoliul nostru”, a afirmat Robert Szakács, directorul executiv al Fabricii de Lactate Torockoi din Colțești, jud. Alba.

Smântâna adevărată Torockoi este exact așa cum o pregăteau părinții și bunicii acasă, în ogradă. Obținută din lapte colectat zilnic de la fermierii din Depresiunea Trascăului, acest produs are un conținut de 50% grăsimi naturale, un gust și miros ușor dulceag, o aromă proaspătă și o textură fină.

Brânza proaspătă de vaci este una dintre cele mai consumate tipuri de brânzeturi din țara noastră. În compoziția ei nu se pune nimic mai mult decât ce oferă natura. Acesta are o culoare albă, o textură cremoasă și ușor granulată și un gust ușor acrişor cu aciditate slabă. Ingredientele ce formează bulgării moi și delicioși ai brânzei proaspete sunt laptele de vacă presat și grija cu care este pregătită în fabrica de Colțești.

Brânza burduf este un preparat autentic românesc, pregătit îndeosebi la stânele din zonele montane, ce are o textură destul de compactă, dar păstoasă. Fabrica Torockoi a adaptat rețeta acestui tip de brânză după specificul materiei prime, având în compoziție 80% lapte de vacă și 20% lapte de oaie. Aceasta este făcută din brânzeturi maturate și extra-maturate produse la fabrica de lactate, de aici și mirosul și aroma intense și autentice ale burdufului Torockoi.

Produsele lactatele tradiționale românești, nelipsite de pe masă în luna Decembrie

În decembrie lactatele românești nu trebuie să vă lipsească de pe masă. Puteți pregăti un platou tradițional românesc cu mezeluri ușor afumate, legume proaspete, brânza de burduf, două sortimente de telemea și câțiva bulgărași de brânză proaspătă de vaci. Lângă acestea merg foarte bine și câteva felii de brânzeturi maturate Torockoi, ale căror nume sunt inspirate după munții Apuseni și Trascău, ce înconjoară fabrica. Din meniul tradițional mai lipsesc doar câteva felii de pâine coaptă, pe care să întindeți smântână adevărată din belșug. Simplu și gustos!

Luna aceasta nu poate trece fără să puneți pe masă un preparat cu o tradiție de sute de ani: bulzul ciobănesc. Brânza de burduf este perfectă lângă mămăliga și cârnațul proaspăt prăjit, într-un bulz tradițional cum doar pe meleagurile noastre puteți gusta.

Nici dulcele nu lipsește de pe masă. Brânza proaspătă de vaci, despre care vă spuneam în rândurile de mai sus, o puteți pune în valoare într-o plăcintă cu brânză dulce și stafide.

Produsele lactate Torockoi sunt perfecte pentru a fi consumate ca atare sau pentru a îmbogăți gustul mâncărurilor pregătite în casă. Atât produsele lactate proaspete, cât și brânzeturile maturate, pot fi integrate ușor în orice preparat culinar pentru un plus de savoare și o textură mereu cremoasă.

Pentru ce apreciază clienții produsele lactate Torockoi?

Calitatea extraordinară, gustul autentic și natural ca la bunica acasă și profesionalismul angajaților, sunt ceea ce apreciază cel mai mult clienții la produsele lactate Torockoi.

„Produse de o calitate excepțională și o echipă care se asigură că primești comanda online în stare perfectă, chiar la sute de kilometri distanță! Felicitări!” – Radu Bogdan Stoica

„Excelente brânzeturi! Tilsit pe paste, burduf pe orice, delicatese precum cea cu ardei iute sau piper – sunt extraordinare!” – Cornelia Cătin

„Într-adevăr smântână adevărată ca la bunica acasă”. – Praja Andreea

„Am gustat și eu din smântână. Este cea mai bună smântână, ca la bunica, după o rețetă naturală”. – Manu Leah

Fabrica de lactate Torockoi

Fabrica de produse lactate Torockoi a luat naștere la poalele Munților Trascău, fiind o afacere cu tradiție transmisă din generație în generație. De mai bine de 25 de ani, zi de zi aici se pregătesc brânzeturi și lactate după trei principii de bază: calitate, sănătate și siguranță.

Dragostea pentru meșteșugul brânzei s-a moștenit de la strămoși, iar de-a lungul timpului s-a investit constant în echipamente de ultimă generație, în zonele de producție și în cele de depozitare, pentru a putea produce aici lactate în cele mai moderne condiții.

În prezent, în portofoliul Torockoi, iubitorii de brânză pot găsi patru tipuri de brânzeturi maturate premium, nouă tipuri de brânzeturi maturate cu condimente și două tipuri de brânzeturi extramaturate, două sortimente de cașcaval și un tip de brânză cu mucegai alb de tip Brie. Pe lângă acestea, aici se pregătesc și produse lactate tradiționale românești foarte apreciate de clienți, precum: smântâna adevărată, telemeaua, brânza de burduf și brânza proaspătă de vaci. Gustul laptelui de vacă românesc se regăsește pregnant și în untul de casă sau cremele tartinabile.

Oferta lunii Decembrie de la Fabrica Torockoi

Pentru că anul acesta Fabrica de Produse lactate Torockoi nu mai poate fii prezentă la Târgurile de Crăciun din țară cu produsele lor pline de gust, aduc ei brânzeturile Torockoi în casele clienților, mereu în siguranță.

Până la 31.12.2020 au pregătit o ofertă specială pentru toți iubitorii de brânzeturi: la o comandă de minim 150 de lei, vă aduc lactatele și brânzeturile voastre preferate direct la ușă. Puteți alege orice produs din portofoliul lor și vă va fi livrat casă, în următoarele localități: Cluj-Napoca și Florești + 10 km, Alba Iulia + 10 km, Sibiu + 10 km, Brașov + 10 km, Târgu Mureș + 10 km, Odorheiul Secuiesc + 10 km și Miercurea Ciuc + 10 km. Le găsiți produsele pe site-ul Torockoi – https://bit.ly/3lm1bHU și le puteți comanda pe adresa de email comenzi@torockoi.ro sau la telefon/WhatsApp: 0723-653.097 și 0735-536.032.

Echipa Torockoi onorează cu drag fiecare comandă și vă urează un Decembrie fericit alături de cei dragi!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.