Administrație

Ministrul Transporturilor confirmă: Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda va fi dat în circulație joi

Rețeaua de autostrăzi din România se va îmbunătăți cu încă 31 de kilometri începând din această săptămână, după ce vor fi date în trafic lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda și Varianta de Ocolire Bacău.

Anunțul a fost făcut, luni, de către ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, într-o conferință de presă la Prefectura Bihor.

„O să vă dau o informație în exclusivitate aici, la Bihor, pentru că am văzut foarte mulți părerologi care și-au dat cu părerea în ultimele zile, în ultimele săptămâni cu privire la aceste două obiective de investiții în infrastructura rutieră din România. Astăzi pot să vă spun că, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu antreprenorul, cu beneficiarul, cu cei care răspund de siguranța rutieră, cu absolut toți cei implicați în procesul de dare în trafic fără niciun risc atât pentru VO Bacău, cât și pentru Sebeș-Turda lotul 1, pot să vă spun că miercuri, 2 decembrie, vom da în circulație Varianta de Ocolire Bacău. Vorbim de aproximativ 30 de km de rețea, de drum național, respectiv autostradă. 16 km de autostradă din cei 30 vor fi dați în trafic miercuri, 2 decembrie. Vorbim de primii kilometri de autostradă pe care îi dăm în trafic în Moldova. Vorbim de un contract prin care demonstrăm încă o dată că și în România se poate. Se poate să dăm în trafic și să recepționăm un obiectiv înainte de termenul asumat prin contract. Pentru Varianta de Ocolire Bacău termenul de finalizare era ianuarie 2022. Așadar, începând cu ziua de 2 decembrie românii, moldovenii vor beneficia de încă 30 de km de rețea de drum modernizat, din care 16 km de autostradă”, a menționat ministrul.

Şeful de la Transporturi a adăugat că în ziua următoare, respectiv joi, 3 decembrie, se va inaugura lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, în lungime de 15 kilometri.

„De asemenea, am văzut pentru Sebeș-Turda lotul 1 tot felul de opinii că 1 decembrie, că săptămâna aceasta, că nu se termină nici anul viitor, că vor dura mult mai mult lucrările. Vă spun foarte clar: joi, 3 decembrie, vom da în trafic 15 km de autostradă din sectorul Sebeș-Turda lotul 1. Practic, vorbim de intrarea pe autostradă în zona Sebeș, o bretea de acces, 14,8 km de autostradă. Undeva la mijlocul acestui sector avem breteaua de acces spre Alba Iulia finalizată. La km 14+800 avem aproximativ 700 de metri de circulație pe o singură bandă (…) intrarea în drumul național. Deci, începând de joi, 3 decembrie 2020, rețeaua de autostrăzi din România se va îmbunătăți cu încă 15 km de. Acestea sunt informațiile pe care am vrut să le explic astăzi opiniei publice pentru că au fost foarte multe discuții și mă bucur că, iată, începând din această săptămână rețeaua de autostrăzi din România se va îmbunătăți cu 31 de kilometri: 16 kilometri pe Varianta de Ocolire Bacău și 15 kilometri pe Sebeș-Turda”, a precizat Bode.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.