Politică

„Noaptea ca hoții”. USR PLUS acuză autoritățile că au decis „să țină Alba Iulia în carantină”

Reprezentanții Alianței USR-PLUS au participat luni la ceremoniile organizate în cinstea zilei naționale a României.

USR PLUS Alba acuză autoritățile de „amatorism și lipsă de respect”, susținând că „noaptea ca hoții„ au hotărât că „e mai bine să țină Alba Iulia în carantină”, menționând că nu contestă această măsură, ci „modul total lipsit de profesionalism prin care aceasta este impusă”.

Ppotrivit unui comunicat al alianței dat publicității marți, este vorba despre „amatorism și lipsă de respect”. „Așa ar putea fi caracterizată bâlbâiala Guvernului, Instituției Prefectului și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în problema carantinei impusă municipiului Alba Iulia. O zi întreagă, prefectul și liderii locali ai PNL s-au fotografiat mândri la festivități și au zâmbit frumos oamenilor, ca apoi, la lăsarea întunericului, să își amintească de pandemie. Au tăcut mâlc o zi întreagă și au uitat de virus, de presiunea de pe sistemul sanitar, de oameni. (…). Speriați de faptul că mii de oameni vin la Alba Iulia pentru încărcătura spirituală a locului, nu pentru politicieni și discursurile acestora, liberalii au intrat în fibrilații. Astfel, noaptea ca hoții, așa cum le place politicienilor tradiționali să ia decizii, au hotărât că e mai bine să țină Alba Iulia în carantină”, se susține în comunicatul citat.

Semnatarii comunicatului USR PLUS adaugă că nu contestă importanța unor măsuri serioase pentru prevenirea virusului SARS-COV-2, însă arată că au „multe semne de întrebare privind profesionalismul” celor care ar trebui să decidă și să aplice aceste măsuri.

„Nu contestăm carantina, însă contestăm modul total lipsit de profesionalism prin care aceasta este impusă”, se mai arată în comunicat. „Guvernul și PNL își bat joc în cel mai josnic mod de români și demonstrează, dacă mai era nevoie, că sunt lipsiți de profesionalism și sunt total depășiți în gestionarea pandemiei. Mai mult, prin măsura luată noaptea trecută, liberalii demonstrează că Alba Iulia și Ziua Națională contează doar în calculele lor electorale, iar în rest își șterg picioarele pe valorile naționale”, mai susțin reprezentanții USR PLUS.

Alianța USR PLUS Alba cere public prefectului Nicolae Albu să ofere informații „clare” privind decizia de prelungire a măsurii de carantinare a municipiului Alba Iulia și să explice de ce această decizie a fost luată „târziu în noapte”.

Carantina nu a fost ridicată din 1 Decembrie în municipiile Alba Iulia, Blaj și comuna Ciugud, chiar dacă inițial autoritățile aprobaseră luni seară o decizie în acest sens, fiind în cele din urmă dispusă prelungirea carantinei cu încă 7 zile, deoarece în aceste localități rata de incidență a rămas ridicată, potrivit unei precizări de presă transmise, marți dimineață, de Instituția Prefectului județul Alba.

„Această decizie de reanalizare are la bază inclusiv faptul că în municipiul Alba Iulia este preconizată o afluență mare de public ocazionată de sărbătorirea Zilei Naționale a României, fapt ce ar reprezenta un element de risc suplimentar de infectare cu noul coronavirus atât pentru locuitorii UAT-urilor vizate, cât și pentru persoanele care vin din alte localități”, se subliniază în precizarea de presă.

Rata de infectare este de 8,29 în Alba Iulia. Municipiul a intrat în carantină în 17 noiembrie pentru 14 zile. Decizia de prelungire a măsurii pentru încă 7 zile a fost aprobată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dar încă nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.