Mozaic

Programului Național de Recuperare și Reziliență. România are o șansă istorică să construiască infrastructură de transport

România are o șansă istorică să construiască infrastructură de transport, în următorii 7 ani, cum nu s-a construit în ultimii 30 de ani, a declarat, miercuri, la Bacău, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

„Dispunem de fonduri europene record pentru susținerea proiectelor de infrastructură, atât prin intermediul Programului Național de Recuperare și Reziliență, prin care în domeniul de transport vom putea atrage între 9,3 și 17 miliarde de euro, la care se adaugă fondurile de coeziune din actualul Program Operațional Infrastructură Mare 2021 – 2027 și din viitorul Program Operațional de Transport, aproape 8,3 miliarde euro”, a declarat Lucian Bode.

„Vom investi în infrastructură pentru a recupera decalajele de dezvoltare a rețelelor de transport comparativ cu statele din regiune și pentru a conecta regiunile istorice între ele, și mai departe cu marile coridoare europene de transport. Totul depinde de noi, ca stat, să utilizăm în mod eficient și responsabil aceste fonduri pentru a face performanță în infrastructura de transport. Pentru a ne atinge toate obiectivele la nivel de instituții publice, trebuie să realizăm și acele reforme structurale care să ne permită intensificarea ritmului de implementare a acestor proiecte”, a mai precizat ministrul.

Ministrul Transporturilor a subliniat că anul 2020 a fost anul în care în România s-a construit infrastructură de transport și s-a investit „masiv” în proiecte de infrastructură, fiind totodată deblocate investiții care „trenau de foarte mulți ani”.

Miercuri, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a prim-ministrului Ludovic Orban, a fost inaugurată varianta ocolitoare a municipiului Bacău care are în componență 17 kilometri la profil de autostradă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.