Social

Un concert simfonic a încheiat festivitățile dedicate Zilei Naționale

Un concert omagial, denumit „Simfonic România 2020”, a încheiat, marți seara, manifestările cultural-artistice de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale a României, evenimentul având loc fără public și putând fi vizionat doar online.

Concertul a fost susținut de Orchestra de Cameră a Județului Alba, iar printre personalitățile culturale invitate s-au aflat violonista Simina Croitoru și dirijorul Constantin Grigore.

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba a organizat, în ziua de 1 Decembrie, și spectacolul extraordinar cu muzică patriotică „Cânt și suflet românesc”. Şi acest eveniment a fost transmis live pe pagina de Facebook a institușiei.

Au urcat pe scena amenajată în spațiul logistic al Centrului de Cultură „Augustin Bena” zeci de interpreți de folclor, precum Veta Biriș, Ionuș Fulea, Mariana și Adriana Anghel, Roxana Reche, Bogdan Toma, Leontina Fărcaș, Oana Bozga Pintea, Cătălin Hașa, Ina Todoran, Nicolae Plută, Ilie Medrea, Maria Filimon, Reta Rus, Nicolae Tuhuș, Dorina Narița, Floricica Moga și Marinela Baba.

Sub genericul „Ziua Națională în casa fiecărui român”, evenimentele au fost transmise live.

Municipiul Alba Iulia se află în carantină din data de 17 noiembrie, din cauza incidenței mari a cazurilor de infectare la mia de locuitori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.