Politică

Autostrada electorală. Este sigură deschiderea Lotului 1 Sebeș-Turda?

Alianța USR PLUS Alba solicită premierului Ludovic Orban, ministrului Transporturilor, Lucian Bode, și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) „să renunțe la propaganda electorală ieftină”, să trateze cu „responsabilitate” deschiderea Lotului I al Autostrăzii Sebeș – Turda.

Este vorba despre deschiderea anunțată pentru joi și, totodată, cere „asigurări ferme” că lucrările au fost verificate și sunt efectuate corect, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță maximă.

Potrivit unui comunicat dat publicității miercuri, „un grup de politruci PNL, disperați să mai adune un pumn de voturi, vor inaugura, joi, în județul Alba, o autostradă neterminată”, iar „panglica și foarfecile sunt pregătite” pentru ca „Ludovic Orban să nășească” Lotul I al Autostrăzii Sebeș – Turda.

„Toate ar fi fost frumoase până aici, doar că nici măcar acest tronson nu este finalizat complet, iar din cei 17 kilometri vor fi deschiși circulației doar 14,8 kilometri”, se menționează în comunicat. Mai exact, potrivit CNAIR, arată cei de la USR-PLUS, circulația se va desfășura pe două benzi pe fiecare cale, între km 0+000 și km 14+800, unde traficul va fi deviat pe o singură bandă, pe pasajul peste calea ferată, pe o distanță de 700 de metri, până la conexiunea cu DN1.

Potrivit USR-PLUS, acest lucru ar însemna să se circule pe autostradă și pe o bandă, în condiții „incerte” de siguranță.

„Acestea sunt metehnele PNL, după ce, în urmă cu câțiva ani, Victor Ponta și PSD tăiau panglici electorale pentru un tronson din Autostrada Sibiu – Orăștie. E adevărat că Ponta inaugura atunci, tot în decembrie, 16 kilometri de autostradă, însă la fel de adevărat este și faptul că, la câteva zile, autostrada a început să crape, fiind descoperite grave probleme de execuție”, se spune în comunicatul citat.

Potrivit unui calcul făcut de USR-PLUS al promisiunilor electorale ale celor de la PSD și PNL în ultimii 10 ani, în 2020 ar fi trebuit ca România să fie “brăzdată” de autostrăzi cu o rețea de 11.335 de kilometri, iar în realitate sunt “mai puțin de 10%”, adică aproximativ 800 de kilometri.

„Solicităm public premierului Ludovic Orban, ministrului Transporturilor, Lucian Bode, și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să renunțe la propaganda electorală ieftină și să trateze cu responsabilitate deschiderea Lotului I al Autostrăzii Sebeș – Turda. Cerem asigurări ferme că lucrările au fost verificate și sunt efectuate corect, astfel încât circulația se va desfășura în condiții de siguranță maximă, fără a exista riscuri pentru șoferii care vor folosi, începând de joi, această rută. România nu își poate permite reeditarea cazului Autostrăzii Sibiu – Orăștie, când Guvernul PSD inaugura o autostradă neterminată, cu grave probleme de execuție”, se mai arată în comunicatul transmis de USR-PLUS.

One Comment

  1. Aha! OK. Mai vedem pe 6 decembrie ce si cum. Ca ne-am cam saturat de ipocrizie si minciuna. Unii le au din belsug si sunt si foarte prolifici…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.