Mozaic

La Sibiu, decedații cu coronavirus nu mai sunt așezați în sicrie de față cu bolnavii

Angajații de la pompe funebre nu mai sunt nevoiți să așeze decedații cu CoVid-19 în sicrie, în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență, unde trupurile în saci negri erau luate din cele două containere de lângă morgă de față cu pacienții care așteptau la mică distanță, la coadă, ca să se testeze de noul coronavirus sau să se interneze fiind deja infectați, a precizat joi, pentru Agerpres, directorul militar al unității sanitare, medicul infecționist Constantin Vlase.

„Containerele destinate decedaților CoVid-19 reprezintă o capacitate suplimentară necesară gestionării unei situații de criză și au fost relocate, având în vedere optimizarea procesului de predare către aparținători”, a explicat directorul militar al Spitalului Clinic Județean de Urgență, medicul Constantin Vlase.

Potrivit sursei citate, cele două containere pentru pacienții care au decedat din cauza CoVid-19 se află acum în curtea morgii spitalului.

De la începutul pandemiei și până în prezent, în județul Sibiu au decedat 436 de persoane, zece doar în ultimele 24 de ore, din cauza infecției cu SARS-CoV-2, a anunțat joi, Prefectura.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.