Social

Zeci de mame cu CoVid-19 vor beneficia gratuit de sprijin în alăptare și consiliere psihologică

70 de mame suspecte de sau diagnosticate cu CoVid-19 vor beneficia gratuit de consiliere privind menținerea lactației și servicii de consiliere psihologică în cadrul proiectului SaMaS la bine și la greu.

Proiectul este derulat de Asociația SaMaS (Sănătate pentru Mame și Sugari) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

În plus, 40 dintre acestea, aflate în situații dificile de viață vor primi o pompă manuală de sân, pentru a-și putea menține lactația pe durata separării de bebelușul lor.

Tot în cadrul programului „SaMaS la bine și la greu”, educatorii perinatali SaMaS vor fi formați de specialiști, pentru a gestiona impactul CoVid-19 asupra mamelor și bebelușilor, se va actualiza platforma care pune la dispoziția mamelor informații la zi, pentru sănătatea lor și a bebelușului și se vor realiza materiale informative destinate părinților, în format print și video în legătură cu impactul pandemiei asupra perioadei perinatale. Pentru a asigura accesul facil la informație, toate materialele vor fi distribuite de către Asociație maternităților CoVid-19 din țară.

Pentru a beneficia de consiliere mamele aflate în maternitățile CoVid-19 pot apela numărul 0786 489 687 sau pot scrie la ajutormame@programsamas.ro, iar Asociația SaMaS le va organiza sesiunile gratuite de sprijin prin telefon sau video call.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.