Politică

Ciotul și replica. Autostrada a fost inaugurată, reproșurile continuă

Reprezentanții Alianței USR-PLUS Alba susțin că PNL și-a „demonstrat ipocrizia politică și asemănarea cu PSD” inaugurând o autostradă neterminată, într-o „încercare de a mai „câștiga câteva voturi” la alegerile de duminică, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres.

Reprezentanții USR-PLUS se arată, de asemenea, deranjați de faptul că primarul municipiului Alba Iulia, membru al USR, nu a fost invitat la inaugurare.

„Liderii liberali au dat dovadă şi de o atitudine lipsită de fairplay, deoarece la evenimentul de deschidere a acestei autostrăzi, care trece pe raza administrativă a municipiului Alba Iulia, au omis cu bună ştiință să îl invite pe primarul municipiului pentru a se răzbuna pe acesta. În schimb, pe asfaltul proaspăt turnat în ultimele zile, au țopăit veseli şi s-au fotografiat pentru a-şi asuma măreața realizare toți candidații PNL la parlamentare, membrii din activul de partid, primarul din Sebeş, Dorin Nistor (PNL), ba chiar şi fostul primar al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava”, se arată în comunicatul USR-PLUS.

Conform aceleiaşi surse, „acest apendice din Autostrada Sebeş-Turda, denumit pompos tronson de către Guvernul Orban, a fost construit în 6 ani (șase ani), arătând incapacitatea partidelor care au guvernat România în aceşti ani de a rezolva o problemă majoră: construirea de autostrăzi”.

În ceea ce priveşte faptul că primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleşa (USR-PLUS), nu a fost invitat la eveniment, în comunicat se menționează că este „o dovadă în plus a lipsei de respect” a PNL față de municipiu şi față de locuitorii oraşului.

„Înțelegem că pe Gabriel Pleşa au vrut să îl taxeze politic, dar nu acceptăm ca să îşi bată joc de Alba Iulia. (…). Presupunem că liderul suprem al PNL Alba, Mircea Hava, a dat ordin pe unitate ca primarul USR-PLUS al municipiului Alba Iulia să nu fie invitat pentru că s-a temut că ar putea împărți capitalul de popularitate pe care crede că l-a câştigat prin inaugurarea electorală”, se mai spune în comunicatul citat.

Cei de la USR-PLUS conchid că PNL „demonstrează, dacă mai era nevoie, că este doar un PSD vopsit în galben”.

Cea mai mare parte din Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, respectiv 14,8 din cei 17 kilometri, a fost deschisă traficului joi după-amiaza, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Bode, a europarlamentarului Mircea Hava, a primarului şi a viceprimarului din municipiul Sebeş, precum şi a unor candidați PNL la alegerile de duminică.

Lucrările au demarat în urmă cu şase ani şi au acumulat o întârziere de patru ani față de planificarea inițială.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.