Politică

Hava crede în dreapta. „Există suficientă forță pentru ca un Guvern să fie bine susținut de Parlament”

Mircea Hava, liderul liberalilor din Alba

Liderul liberalilor din Alba, europarlamentarul Mircea Hava, a declarat, duminică seara, după rezultatele exit-poll, că există suficientă forță pe dreapta pentru a fi format un Guvern bine susținut de Parlament și care să își facă treaba.

Mircea Hava s-a arătat încrezător că PNL va avea peste 30% din voturi și va putea face astfel alianțe cu USR-PLUS, PMP și UDMR.

„Eu zic că vom fi cu 3 (peste 30% – nota red.). Sunt sigur că va fi foarte bine pentru PNL și aliații PNL-ului”, a susținut europarlamentarul.

Întrebat cu cine ar urma să se alieze PNL, Mircea Hava a răspuns că, firesc, cu dreapta, excluzând orice alianță cu PSD.

„Cu dreapta. Asta a spus-o și președintele Orban de foarte multe ori. E vorba de USR, PMP și UDMR, cu UDMR-ul fiind și în aceeași familie politică europeană. (…) Există suficientă forță pe dreapta ca să poată să fie un Guvern bine susținut de Parlament și care să își facă treaba”, a declarat Hava.

El a adăugat că “garantează” pentru președintele PNL, Ludovic Orban, că liberalii nu vor face alianță cu PSD.

În altă ordine de idei, Mircea Hava a spus că este sigur că organizația PNL Alba va fi peste media pe țară și va obține un mandat de senator și două de deputați. “Sunt sigur de cel puțin doi deputați, sper la trei (…) și un senator”, a afirmat liderul PNL Alba.

În urmă cu patru ani, PNL a obținut în Alba patru mandate de deputat și unul de senator, la un scor de 37%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.