Mozaic

Tânăr obligat de polițiști să șteargă o postare în care făcea campanie electorală

Un tânăr de 21 de ani din județul Arad a fost obligat de polițiști să șteargă un mesaj electoral postat pe o rețea de socializare chiar în ziua votului, el acceptând și primind un avertisment.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Arad, Adina Aconstantinesei, a declarat că sesizarea a fost înregistrată prin apel la 112, iar verificările au confirmat că există postat, în mediul online, un mesaj care îndemna să fie votat un anumit partid.

„A fost înregistrată o sesizare referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Polițiștii Secției 1 de Poliție Rurală au fost sesizați prin apel la 112 despre faptul că o persoană din localitatea Secusigiu ar fi postat pe o rețea de socializare mesaje electorale privind îndemnul cetățenilor de a vota cu un anumit partid politic, fiind continuată astfel campania electorală după încheierea campaniei. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat un tânăr de 21 de ani din Secusigiu, care ar fi postat aceste mesaje, fiind sancționat cu avertisment, acesta ștergând ulterior postarea de pe rețeaua de socializare”, a declarat duminică reprezentanta IPJ Arad.

Conform sursei citate, toate sesizările privind incidente electorale vor fi verificate pe parcursul zilei de vot.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.