Administrație

Carantina ar urma să fie prelungită cu încă 7 zile în Alba Iulia

Autoritățile din Alba au anunțat că au propus prelungirea carantinei în municipiul Alba Iulia cu încă șapte zile, începând cu 8 decembrie, deoarece incidența este în continuare peste media pe țară, chiar dacă a înregistrat o scădere de la instituirea măsurii în 17 noiembrie.

În schimb, în municipiul Blaj, orașul Cugir și comuna Ciugud, aflate de asemenea în carantină de la mijlocul lunii noiembrie, ar urma să fie ridicată această măsură restrictivă.

„DSP Alba a întocmit analizele de risc și au fost trimise la Institutul Național de Sănătate Publică. Pentru Blaj, Cugir și Ciugud, unde incidența a scăzut foarte mult, a fost acceptată propunerea de ridicare a carantinei. Pentru municipiul Alba Iulia, unde incidența este 7,14 (cazuri la mia de locuitori), a fost propusă de către INSP prelungirea carantinei pentru încă 7 zile, deoarece este o incidență crescută față de media pe țară, de 4,89”, a declarat, într-o conferință de presă desfășurată luni, după ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prefectul Nicolae Albu.

El a adăugat că nu crede că există un membru în CJSU, din cei 36, care să nu îşi dorească „din tot sufletul” ridicarea carantinei, dar că acest lucru trebuie făcut doar după consultarea specialiştilor.

„Este un trend descrescător, dar măsura carantinei (instituite în 17 noiembrie pentru 14 zile şi prelungită în 1 decembrie cu 7 zile – nota red.) nu şi-a atins în totalitate scopul”, a afirmat Nicolae Albu.

La rândul său, şeful UPU Alba Iulia, Aurel Crişan, a apreciat că, „din punct de vedere sanitar, carantina este binevenită”.

Hotărârea adoptată luni de CJSU privind propunerea prelungirii carantinei zonale în municipiul Alba Iulia şi localitățile aparținătoare Bărăbanț, Miceşti, Oarda şi Pâclişa va fi înaintată Centrului Național de Coordonare şi Conducere a Intervenției.

Rata de infectare era în 17 noiembrie în Blaj de 10,83, în Alba Iulia, de 10,07, în Cugir, de 8,39, iar în comuna Ciugud, de 6,72.

Luni, aceasta era în Blaj de 5,48, în Alba Iulia – de 7,14, în Cugir – de 4,83, iar în comuna Ciugud – de 3,37.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.