Social

Au vândut valută falsă comercianților de la munte. La un „curs avantajos”

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au desfășurat marți, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, 8 percheziții, toate pe raza județului Bihor, la persoane bănuite de punerea în circulație de valori falsificate, respectiv bancnote euro, și înșelăciune.

Potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, „acțiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulație bancnote euro contrafăcute, cu prilejul achiziționării de diverse bunuri. În cauză, există bănuiala rezonabilă că, în perioada ianuarie – iulie 2020, membrii grupării ar fi abordat diverși comercianți, în special din zonele rurale ale județelor Alba, Bihor și Hunedoara, și ar fi făcut cumpărături cu bancnote contrafăcute, pentru care ar fi propus schimburi valutare la cursuri avantajoase”, se menționează în comunicat.

Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au ridicat telefoane mobile, cartele SIM, precum și diverse bunuri în legătură cu care există suspiciunea că provin din activități infracționale.

La sediul poliției au fost conduse, pentru audieri, 5 persoane.

Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni și a beneficiat de sprijinul Direcției pentru Operațiuni Speciale.

La aceasta au luat parte și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bihor, precum și polițiști de la Serviciile pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Alba și Bihor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.