Social

Sute de brazi confiscați dintr-o gospodărie din Albac. Polițiștii au găsit și 20.000 de lei

Sute de pomi de Crăciun au fost ridicați de polițiști în urma unor percheziții efectuate într-o comună din Apuseni la domiciliile unor persoane, tată și fiu, bănuite că i-ar fi tăiat fără drept.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, polițiștii au găsit la percheziții și un dispozitiv de marcat, confecționat ilegal, dar și importante sume de bani.

Potrivit IPJ, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Cîmpeni au continuat cercetările privind fapte de tăiere ilegală de arbori în legătură cu care s-au sesizat la data de 11 noiembrie, când, cu ocazia unor controale efectuate în teren, au fost găsiți peste 400 de pomi de Crăciun care au fost lăsați, printre altele, în remorca unui tractor abandonat. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 49 de ani, din comuna Albac, care împreună cu fiul său, în vârstă de 16 ani, ar fi tăiat, fără drept, pomii de Crăciun, în vederea valorificării ilegale.

„Polițiștii au efectuat percheziții la două proprietăți deținute de bărbat și au găsit 410 pomi de Crăciun, tăiați ilegal, un ciocan silvic de marcat, confecționat artizanal, 16 cartușe calibrul 12 mm, deținute ilegal și 20.000 de lei în legătură cu care există suspiciunea că provin din valorificarea pomilor de Crăciun, tăiați ilegal”, menționează sursa citată.

IPJ precizează că cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitățile ilegale de tăiere și valorificare a pomilor de Crăciun.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.