Educație

Creșele din Alba Iulia aflate în subordinea Primăriei au fost redeschise

Cele trei creșe din Alba Iulia aflate în subordinea administrației locale au fost redeschise de miercuri, acestea urmând să funcționeze la capacitate redusă, potrivit unui comunicat transmis de Primărie.

„După o analiză serioasă, am decis, împreună cu colegii din primărie, să deschidem creșele din municipiu. Măsura ne-a fost cerută în ultima perioadă de foarte mulți albaiulieni, dar și de agenții economici din Alba Iulia. Închiderea creșelor a pus o presiune foarte mare pe părinții care nu avea cu cine să își lase copiii, mulți dintre ei fiind nevoiți să intre în concediu sau chiar să renunțe la locul de muncă”, a afirmat, potrivit comunicatului, primarul Gabriel Pleșa.

Edilul a dat asigurări că măsura de redeschidere a creșelor este tratată cu „seriozitate maximă” de către Direcția Creșe a Primăriei Alba Iulia, urmând ca toți angajații să respecte „cele mai stricte” măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, creșele au fost dezinfectate, iar întreg personalul a fost instruit de medici specialiști, urmând să respecte reguli stricte privind purtarea măștii și a echipamentului de protecție, respectiv dezinfectarea continuă a mâinilor și a spațiilor.

De asemenea, numărul de copii în fiecare creșă va fi redus astfel încât să se asigure un spațiu de minim de 4,5 metri pentru fiecare copil. Părinții nu vor avea acces în creșă, iar copiii vor fi preluați de la intrare de angajați, după ce, în prealabil, personalul medical va realiza un triaj epidemiologic.

În prima zi, după deschidere, în cele trei creșe au fost aduși 72 de copii.

Municipiul Alba Iulia administrează, prin Direcția Creșe, trei creșe cu o capacitate de 55, 50 și respectiv 60 de locuri (capacitate totală 165 de locuri). În această perioadă, din cauza pandemiei, creșele vor funcționa la capacitate redusă, astfel încât să se asigure un spațiu de minim de 4,5 metri pentru fiecare copil, mai arată sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.