Economie

HS Timber Group donează peste 1.000 de tablete copiilor din medii defavorizate

Fabricile pe care HS Timber Group le operează în România se alătură comunităților locale și donează peste 1.000 de tablete, inclusiv abonamentul la Internet plătit pentru un an, către 32 de școli din 13 județe, informează compania.

Beneficiarii donației sunt copii din medii defavorizate care nu au echipamente corespunzătoare pentru a participa la procesul educațional online.

Cu o valoare totală de mai mult de 272.000 de euro, această donație continuă eforturile companiei din primăvară când, sub deviza «Împreună!», a contribuit direct și a susținut activitățile autorităților și organizațiilor locale în lupta pentru prevenirea răspândirii CoVid-19, prin donații și sponsorizări de echipamente medicale și materiale sanitare de peste 307.000 de euro.

„Pentru cine lucrăm, dacă nu pentru copiii noștri?”, spune Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions. „Ce e mai important decât învățătura? Nu putem să nu fim alături de copii, atunci când au nevoie de ajutor. Situația generată de pandemie ne provoacă la schimbări majore, iar educația – mai ales pentru copiii din medii defavorizate – nu poate fi lăsată deoparte. Apreciem în mod deosebit colaborarea pe care am avut-o cu administratorii de școli pentru a distribui echipamentele copiilor”.

„Sprijinul acordat de HS Timber Group, în contextul crizei generate de pandemia CoVid-19 va continua în toate comunitățile locale. Inițiativa se înscrie în linia de responsabilitate socială care vizează sprijinirea proiectelor ambițioase din domeniul social, al educației, sănătății și al mediului, în special în comunitățile în care Grupul este prezent prin unități de producție. Mai ales în această perioadă imprevizibilă, în care trebuie să păstrăm distanța spațială, social ne apropiem și mai mult – Împreună!”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității miercuri.

De la intrarea pe piața din România în anul 2003 prin deschiderea primei fabrici de cherestea, la Sebeș, HS Timber Group a devenit un pilon central al comunităților locale în care activează. HS Timber Group înregistrează la această dată aproape 3.000 de angajați. Acesta este cel mai mare număr de locuri de muncă și un reper în istoria grupului de firme.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.