Politică

Liberalii încep discuțiile pentru formarea unei majorități parlamentare

Liberalii încep, joi, discuțiile pentru formarea unei majorități parlamentare în vederea susținerii noului Guvern.

Miercuri, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că discuțiile se vor purta cu USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităților naționale din Camera Deputaților.

„În cadrul reuniunii Biroului Politic Național am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorități parlamentare pentru susținerea Guvernului. Este vorba de USR-PLUS, UDMR, de asemenea vom purta discuții şi negocieri şi cu grupul minorităților din Camera Deputaților. Există şansa de formare a unei majorități parlamentare. În baza rezultatelor pe care le avem în acest moment este indicată clar posibilitatea de formare a unei majorități. (…) Vor urma paşii de negociere începând de mâine (joi – nota red.)”, a spus Orban, la sediul PNL.

Negocierile vor fi purtate de o echipă condusă de Ludovic Orban şi de premierul propus de liberali, Florin Cîțu.

Potrivit lui Orban, echipa va negocia programul de guvernare, formula de guvern şi va purta şi discuții legate de Parlament.

„Noi suntem concentrați şi pe programul de guvernare şi pe identificarea celor mai buni candidați de miniştri. O să existe o negociere legată de portofolii, dar în ceea ce mă priveşte pe mine sunt adeptul, mai ales când este vorba de un lucru atât de important pentru țară, cum este formarea unui guvern, să comunicăm doar în momentul în care se iau decizii”, a spus preşedintele PNL.

Echipa de negociere va discuta şi despre şefia celor două Camere ale Parlamentului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.