Mozaic

S-a înființat primul magazin de vânzare online a lemnului de foc

Lemn de foc, folosit pentru încălzirea apartamentelor de bloc, achiziționat „offline” în orașul Aleșd, județul Bihor

Direcția Silvică (DS) Bihor a realizat, în premieră națională, primul magazin online pentru vânzarea lemnului de foc către populație, a declarat miercuri, pentru Agerpres, directorul instituției, Teodor Suciu.

Prin intermediului site-ului https://magazin-lemn.dsoradea.ro/, populația județului poate să achiziționeze, simplu și rapid, lemn de foc de diferite esențe, fasonat și despicat la diferite lungimi (25 cm, 33 cm, 50 cm, 100 cm), cu asigurarea transportului la cerere, având posibilitatea de a plăti online, direct de pe card.

„Din câte am aflat noi este singurul magazin online funcțional din țară. Mai există doar unul pe care însă nu se poate comanda. Deci, al nostru este primul care merge, să zic așa. Practic, este o intrare pe piața comerțului electronic a Direcției Silvice Bihor, în dorința de a ne apropia de cetățean, de partenerii noștri și să evităm formalitățile birocratice, cu cereri, aprobări, între Direcție și centrul de ocol, de la ocol la depozit etc. Așa mergem direct la punctul de desfacere a lemnului, asigurând transportul la domiciliu, potrivit comenzii”, a declarat directorul Suciu.

Actualul director al silvicultorilor a menționat că avea în gând acest magazin online încă din anul 2010, pe când era doar director tehnic în instituție, însă pe atunci, se pare, că încă nu venise timpul variantei electronice.

Magazinul online oferă posibilitatea alegerii speciilor de lemn dorite. Prețurile sunt cuprinse între 273 lei/metrul cub la lemnul de foc de diverse specii tari (cvercinee – stejar, gorun, fag, carpen), cel de mesteacăn costă 226 de lei/mc, în timp ce lemnul de foc din diverse specii moi și de rășinoase, cu o putere calorică mai mică, are prețul de 154 lei/mc. Fasonatul unui metru cub costă 23,8 lei.

Aplicația calculează automat costul transportului în funcție de adresa de livrare precizată în formularul de comandă.

Lemnul de foc provine din pădurile de stat pe care DS le administrează, prioritar din cadrul Ocolului silvic Aleșd și cele învecinate (Dobrești, Marghita și Remeți), fiind rezultatul tăierilor de igienă, a curățirii și rărituri, precum și din sortarea lemnului de calitate superioară provenit din tăieri de regenerare, produse principale.

Pentru ca marfa să fie cât mai aproape de potențialii beneficiari, organizarea în teritoriu va fi îmbunătățită în cursul verii viitoare, potrivit directorului Suciu, care ar vrea să înființeze câteva depozite intermediare în județ, în primul rând în Oradea și în alte trei-patru orașe.

O altă inițiativă a Direcției Silvice Bihor este deschiderea primului magazin cu produse ale pădurii – afine, măceșe, miere de albine, certificate bio și păstrăvi. Inaugurarea lui va avea loc vineri, 11 decembrie, în Piața Decebal din Oradea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.