Social

Focar de coronavirus într-un centru destinat îngrijirii vârstnicilor

De la declararea pandemiei, beneficiarii mai multor centre de îngrijire a vârstnicilor din județul Alba au căzut victime virusului SARS-CoV-2

Un nou focar de CoVid-19 a fost identificat în Alba într-un centru privat de îngrijire a persoanelor vârstnice, respectiv într-un așezământ din Alba Iulia, fiind depistați pozitiv în total 37 de beneficiari, a informat, vineri, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Astfel, din cele 119 cazuri noi anunțate vineri de către DSP Alba, după prelucrarea a 797 de probe, 47 sunt cazuri noi identificate în focare din centre sociale, așezăminte sociale, case de îngrijire a persoanelor vârstnice de pe teritoriul județului.

„În ultimele 24 de ore a fost identificat un nou focar într-un centru privat de îngrijire a persoanelor vârstnice care funcționează în mai multe locații pe teritoriul municipiului Alba Iulia. În total au fost testați pozitiv 37 de beneficiari, majoritatea asimptomatici. Aceştia vor fi monitorizați de medicul de familie al centrului”, a transmis DSP Alba.

Cele mai multe cazuri raportate vineri, în afara noului focar, sunt înregistrate în Alba Iulia, respectiv 23. Municipiul reşedință de județ se află în carantină din 17 noiembrie. Actualmente, rata de infectare este de 5,79, cu 444 cazuri depistate în ultimele 14 zile.

Numărul cazurilor active în Alba este vineri de 1.605. În total, de la mijlocul lunii martie, au fost depistate 11.132 de cazuri. Un număr de 9.240 persoane s-au vindecat, iar 287 au decedat.

Potrivit DSP, numărul total de teste efectuate a depăşit 131.300.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.