Sănătate

Record de decese cauzate de noul coronavirus în Germania, Rusia și Ucraina

Germania a ajuns la 29.875 de infecții noi într-o singură zi și 585 de decese, cele mai negre statistici de la începutul pandemiei. Politicienii sunt sub o permanentă presiune de a introduce o nouă carantină, anunță BiziDay, citând BBC și The Guardian.

„Trebuie să acționăm urgent. Trebuie să facem mai mult decât era planificat anterior”, a avertizat ministrul Economiei, Peter Altmaier. Creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus a alarmat din ce în ce mai mulți oficiali de rang înalt, incluzându-l și pe Lothar Wieler, șeful lnstitutului Robert Koch (RKI), care a descris situația drept „extrem de fragilă”.

Vineri, ministrul de Interne Horst Seehofer a avertizat că singura șansă de a recâștiga controlul asupra pandemiei este o carantină imediată: „Dacă așteptăm până la Crăciun, va trebui să ne luptăm cu numărul mare luni întregi”.

Bavaria a impus deja măsuri mai stricte, iar Angela Merkel ar urma să se întâlnească din nou duminică cu cei 16 lideri ai landurilor germane. Experții spun că cetățenii „pur și simplu nu fac suficiente eforturi pentru a-și reduce contactele sociale”, dar dau vina și pe liderii regionali pentru lipsa de răspuns imediat din ultimele luni.

Citiți articolul integral, AICI!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.