Social

S-a deschis sezonul de schi la Șureanu

Sâmbătă s-a deschis sezonul de schi în Munții Sebeșului, fiind funcționale cinci din cele 10 pârtii ale Domeniului Șureanu, a informat, vineri, Florian-Rareș Tileagă, monitor la școala de schi „Pași Liberi”.

Potrivit acestuia, ninsorile din ultimele ore au asigurat „un strat nu prea gros, dar suficient” pentru a putea fi bătătorite cinci dintre pârtiile domeniului, astfel încât se va putea schia „cel puțin în condiții de siguranță”.

„Majoritatea sezoanelor de schi de la Şureanu au început la mijlocul lunii decembrie, iar acest sezon se pare că nu face excepție. O veste și mai bună este că va ninge în weekend, urmând apoi ca vremea să se răcească și, deci, să păstreze omătul în stare bună”, a afirmat Florian-Rareș Tileagă.

Acesta a menționat că zonele de off-piste sunt inaccesibile și total nerecomandabile, stratul de powder fiind insuficient.

Lungimea totală a pârtiilor de la Șureanu este de 12 kilometri. Domeniul dispune de trei instalații de transport pe cablu, din care sunt funcționale două – telescaunul „Aușel” și teleschiul „Curmătura”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.