Social

A murit Gheorghe Voina, unul dintre profesioniștii energeticieni din Alba

Inginerul energetician Gheorghe Voina s-a stins din viață, anunță reprezentanții Electrica Alba Iulia.

Considerat unul dintre stâlpii dezvoltării sistemului energetic din județul Alba, Gheorghe Voina a activat peste 40 de ani în acest domeniu, făcându-se remarcat atât pe plan județan, dar și național, ca un inginer de valoare.

Absolvent al Facultății de Electromecanică Cluj-Napoca, inginerul Gheorghe Voina s-a angajat în 1967 la secția Alba a operatorului național de distribuție și furnizare a energiei electrice, iar în perioada 1967-1982 a ocupat funcția de adjunct șef de secție la Alba.

Odată cu înființarea Întreprinderii de Rețele Electrice Alba în 1982, a devenit managerul acesteia, ocupând funcția de director al sucursalei județene Alba a operatorului național de distribuție a energiei electrice până în 2002. În toată această perioadă a avut o activitate foarte apreciată atât de angajați, cât și de conducerea națională a companiei de electricitate, fiind unul dintre cei mai longevivi lideri în domeniul energetic la nivel național.

In ultimii ani înainte de pensionare a coordonat serviciul de furnizare a energiei electrice până în 2007.

„Gheorghe Voina a fost nu doar un excelent manager, dar și un coleg altruist, împărtășind bogata sa experiență acumulată de-a lungul celor peste 40 de ani de activitate în sectorul energetic tuturor celor din jur. Chiar și după ce a părăsit sistemul energetic, a fost permanent disponibil pentru a oferi o părere sau un sfat atunci când a fost solicitat. Inginerul Gheorghe Voina lasă în urma sa nu doar mii de kilometri de rețele electrice la realizarea cărora și-a adus contribuția, dar și amintirea unui profesionist dedicat in totalitate meseriei sale, permanent preocupat de îmbunătățirea calității distribuției energiei electrice în județul Alba”, se arată în comunicatul dat publicității duminică de foștii săi colegi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.