Politică

Deputatul Ungureanu acuză: „Un fost torționar” a fost numit manager la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca

Deputatul Emanuel Ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză, într-o postare pe Facebook, că ministrul Sănătății a numit, în urmă cu o săptămână, în funcția de manager al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca „un fost condamnat penal la un an de închisoare pentru acte de tortură”.

„Numele lui este Nicolae Sântimbrean și de-a lungul timpului a primit de la partid mai multe funcții la stat, ultima la Casa de Asigurări din Alba Iulia”, spune Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR reamintește că guvernul liberal a mai numit „un șef de pompe funebre la spitalul din Piatra Neamț, un ospătar la Spitalul din Câmpeni jud Alba, un fost condamnat penal la Spitalul din Craiova”.

„Acum”, mai scrie Ungureanu, „viitorii noștri parteneri de guvernare, au trecut la un alt nivel, numesc la șefia unei instituții medicale conduse de un fost traficant de organe, un fost polițist care a torturat într-o secție de poliție un cetățean nevinovat. Ascultați vă rog mărturia cetățeanului torturat de actualul manager al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, Nicolae Sântimbrean”.

În finalul postării, Ungureanu îl roagă „public” pe ministrul Sănătății să găsească soluții decente pentru conducerea Institutului de Transplant din Cluj-Napoca, „cum ar fi logic, să organizeze un concurs”. „Este chiar așa greu?”, se mai întreabă deputatul, adăugând: „Vă este teamă că ar putea veni la concurs cineva care are școală de management sanitar și care are habar să conducă un spital?”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.