Social

Municipiul Alba Iulia iese din carantină după o lună

Municipiul Alba Iulia va ieși luni noaptea din carantina instituită în urmă cu o lună, când rata de infectare la 1.000 de locuitori era de 10,07, în prezent aceasta fiind de 5,35, potrivit unei decizii adoptate în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba.

„Deși rata de infectare la 1.000 de locuitori pentru municipiul Alba Iulia (5,35) este situată peste media la nivel național (4,37), membrii CJSU au analizat toate aspectele referitoare la rata de infectare, rata de transmitere comunitară, respectarea măsurilor impuse de autorități, precum și capacitatea spitalelor de a primi pacienți și au decis ieșirea din carantină a municipiului reședință de județ”, se menționează într-un comunicat dar publicității luni.

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a apreciat, potrivit sursei citate, că „efortul comun, al tuturor cetățenilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar și a dus la o scădere a numărului de cazuri și la o transmitere comunitară mai redusă”.

Rămân în vigoare o serie de măsuri restrictive impuse de rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire de peste 3 la 1.000 de locuitori.

Municipiul Alba Iulia a intrat în carantină în 17 noiembrie pentru o perioadă de 14 zile, ulterior fiind două prelungiri a câte 7 zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.