Mozaic

Armata va ajuta Direcțiile județene de Sănătate Publică la anchetele epidemiologice

Primii militari acționează deja de marți, 15 decembrie, la Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din mai multe județe, printre care și județul Alba.

Ministerul Apărării Naționale anunță că pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din țară aproximativ 600 de militari. Aceștia vor îndeplini sarcini de operatori call-center, vor participa la realizarea de anchete epidemiologice și vor fi operatori de calculator, pentru completarea bazelor de date.

Colaborarea cu direcțiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituționale, la solicitarea acestora.

Primii militari sunt deja la datorie

Primii 230 dintre militari acționează deja, începând de marți, 15 decembrie, în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-și desfășoare activitatea, în aceleași condiții, în Municipiul București și în alte județe, în funcție de solicitările direcțiilor de sănătate publică, arată un comunicat MApN.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.