Economie

Lucrările de construcții au crescut puternic în 2020

Volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 3,4% ca serie brută în octombrie față de luna precedentă și cu 19,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Național de Statistică (INS).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, lucrările în construcții s-au majorat cu 1% în octombrie 2020 față de septembrie și cu 23,7% față de octombrie 2019.

Potrivit INS, în octombrie 2020 comparativ cu septembrie 2020, creșterea pe serie brută a lucrărilor din construcții a fost evidențiată la lucrările de construcții noi (+6,3%). Lucrările de reparații capitale au scăzut cu 4,7%, iar lucrările de întreținere și reparații curente au rămas la același nivel.

Pe obiecte de construcții, seria brută indică creșteri la clădirile nerezidențiale (+8,2%) și la construcțiile inginerești (+2,6%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 2%.

În primele zece luni din acest an, volumul total al lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 18%. Pe elemente de structură au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale (+54,5%), lucrările de întreținere și reparații curente (+34,4%) şi la construcțiile noi (+8,5%).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.